top of page
WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (1).jpeg

TerraYoga

Yoga is een vast onderdeel van alle workshops en trajecten die we begeleiden.

Net als de natuur heeft yoga immers de kracht om ons terug in verbinding te brengen met ons natuurlijke zelf en om in resonantie te gaan met onze natuurlijke energie! Ook in de yogareeksen die we geven betrekken we graag elementen uit de natuur: dubbel verbindend en extra krachtig!

Wil je graag kennismaken met yoga of wil je hier zelf wekelijks mee aan de slag? Elke donderdagavond organiseren we yogalessen in Neervelp of als jij een groepje bijeenbrengt komen we ook naar jou toe.

Wat isYoga?

We combineren lichaamsbeweging (de asana’s) met ademhaling (pranayama). Op deze manier kunnen we diep inwerken op het lichaam. Zo blijven we niet enkel in het fysieke maar gaan we een reis aan om via lichaam, geest, gevoelens en het energetische ('Prana' of levensenergie) ook de meditatieve toestand te verkennen.

 

Klassieke yoga (Hatha Yoga, Viniyoga of eigenlijk gewoon Yoga), in de lijn van T. Krishnamacharya, zit zo goed in elkaar dat je er niets aan hoeft toe te voegen of weg te laten. Daarom beoefenen wij bij Terra Yoga geen onderdeel van yoga, maar beoefenen we yoga in zijn pure vorm. De natuur heeft daarin ook een plaats. Wij zijn zelf natuur! We verbinden ons met onze Natuurlijke Kern.

Hoe ziet een Yoga les eruit?

Een yogasessie is een weloverwogen opeenvolging van houdingen die ingebed worden in onze eigen ademhaling. De sessie ronden we steeds af met een ademhalingsoefening of pranayama en een korte meditatie, om ons tot volledige rust en harmonie te brengen.

Kan ik ook aan yoga doen?

Soms wordt de vraag gesteld of je niet lenig hoeft te zijn om aan yoga te doen. Dit is zeker niet het geval. Het is zelfs niet het doel van yoga, maar het klopt dat je lichaam op termijn soepeler en sterker wordt, wat naast al de andere effecten van de oefeningen je gezondheid op verschillende vlakken ten goede komt.

Wat heb ik eraan?

Het is wonderbaarlijk hoe yoga op zoveel verschillende aspecten van ons mens-zijn kan inwerken. Yoga zorgt voor een geleidelijke versoepeling en versteviging van het lichaam. Een goede houding, afvoer van afvalstoffen, inwerking op onze organen, zuurstoftoevoer,... De fysieke effecten hebben ook een kettingreactie op verschillende vlakken. Er zijn effecten op het mentale, het energetische en het spirituele vlak. Daarnaast is er ook een positief effect op de concentratie, de aandacht, het uithoudingsvermogen, het verouderingsproces. Ook versterkt yoga het natuurlijke herstel- en genezingsproces van het lichaam.

Praktisch

Heb je interesse in een reeks yogalessen? Vorm zelf een groepje van minimaal 6 personen en ik kom jullie bij jou thuis of op een andere resonerende plek begeleiden.

Per losse les betaal je 16 euro, voor een reeks van 10 lessen 150 euro per persoon. Neem contact met ons op als dit voor jou een probleem mocht zijn: dan betaal je naar wens en mogelijkheden! Je mag ook meer bijdragen zodat je iemand die het anders niet zou kunnen toch de mogelijkheid biedt deel te nemen. Alvast bedankt.

Voorzie losse kledij, drinkbus, yogamat, meditatiekussen en eventueel een dekentje.

Allemaal welkom!

Goesting? Vraag naar beschikbaarheid plaatsen. Of contacteer ons indien je vragen hebt.

"De levende natuur heeft geen spijt en maakt zich geen zorgen, maar reageert instinctief op het hier en nu. Het is een omgeving die uitnodigt tot contemplatie en meditatie"
S. Kaplan 
bottom of page