WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (1).jpeg

NatuurYoga

Yoga is een vast onderdeel van alle workshops en trajecten die we begeleiden.

Net als de natuur heeft yoga immers de kracht om ons terug in verbinding te brengen met ons natuurlijke zelf. Ook in de yogareeksen die ik geef betrek ik graag elementen uit de natuur, of we trekken samen de natuur in: dubbel verbindend en extra krachtig!

Wil je graag meer ontdekken van yoga of wil je hier zelf wekelijks mee aan de slag? 

Op maandagavond organiseren we natuuryoga in het bos en op donderdagavond klassieke yogalessen in Neervelp.

Wat is (Natuur)Yoga?

We combineren lichaamsbeweging (de asana’s) met ademhaling (pranayama). Op deze manier kunnen we diep inwerken op het lichaam. Zo blijven we niet enkel in het fysieke maar gaan we een reis aan om via het lichaam, de geest, de gevoelens en het energetische ook met meditatie bezig te zijn.

 

Klassieke yoga (Hatha Yoga, Viniyoga of eigenlijk gewoon Yoga), in de lijn van T. Krishnamacharya, zit zo goed in elkaar dat je er niets aan hoeft toe te voegen of weg te laten. Daarom beoefenen wij bij Terra Yoga geen onderdeel van yoga, maar beoefenen we yoga in zijn pure vorm. 

Natuuryoga daarentegen is een nieuwe vorm van yoga waarin we de diep inwerkende kwaliteiten van de klassieke yoga combineren met de wonderbaarlijke energetisering via een herverbinding met de natuur.

Hoe ziet een Yoga les eruit?

Een yogasessie is een weloverwogen opeenvolging van houdingen die ingebed worden in onze eigen ademhaling. Ook tijdens een sessie natuuryoga combineren we deze opbouw met oefeningen uit de EcoTuning. De sessie ronden we steeds af met een ademhalingsoefening of pranayama en een korte meditatie, om ons tot volledige rust en harmonie te brengen.

Kan ik ook aan yoga doen?

Soms wordt de vraag gesteld of je niet lenig hoeft te zijn om aan yoga te doen. Dit is zeker niet het geval. Het is net de bedoeling van yoga dat je lichaam op termijn soepeler en sterker wordt, wat je gezondheid op verschillende vlakken ten goede komt.

Wat heb ik eraan?

Het is wonderbaarlijk hoe yoga op zoveel verschillende aspecten van ons mens-zijn kan inwerken. Yoga zorgt voor een geleidelijke versoepeling en versteviging van het lichaam. Een goede houding, afvoer van afvalstoffen, inwerking op onze organen, zuurstoftoevoer,... De fysieke effecten hebben ook een kettingreactie op verschillende vlakken. Er zijn effecten op het mentale, het energetische en het spirituele vlak. Daarnaast is er ook een positief effect op de concentratie, de aandacht, het uithoudingsvermogen, het verouderingsproces. Ook versterkt yoga het natuurlijke herstel- en genezingsproces van het lichaam. Uiteraard wordt dit versterkt als we de natuur intrekken.

Volgende sessies Klassieke Yoga in Neervelp: do 9, 16, 23 en 30 juni om 19u30.

Volgende sessies Natuuryoga in Mollendaalbos: ma 6, 13, 20 en 27 juni om 19u45.

Allemaal welkom!

Goesting? Schrijf je in! Of contacteer ons als je nog vragen hebt.

"De levende natuur heeft geen spijt en maakt zich geen zorgen, maar reageert instinctief op het hier en nu. Het is een omgeving die uitnodigt tot contemplatie en meditatie"
S. Kaplan