top of page
WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.16.jpeg

EcoTuning®

Actuele mondiale crisissen zijn ontstaan door een achteruitgang van onze verbinding met de natuur.

 

Dit geldt zowel voor de grote uitdagingen waar we voor staan, als voor kleinere thema's in ons eigen leven.

Een straffe uitspraak, maar volgens ons klopt dit hoe langer hoe meer.

Als je net als wij een geboren wereldverbeteraar bent, kan het soms behoorlijk frustrerend zijn te merken dat er maar weinig verschuift in de richting van een nieuwe wereld. Er zijn zeker al heel mooie dingen aan het kiemen en misschien heb jij daar al een aandeel in, maar waar blijft die grote verandering die we nodig hebben? Wat kan je meer doen? Is er nog hoop? 

Het antwoord schuilt in al onze kleine acties, niet meer elk op ons eentje maar in verbinding met elkaar en de Aarde! Het is zoals vele zaadjes op vruchtbare grond uiteindelijk 'Bos' worden. Het lijkt ontzettend simpel en tegelijkertijd is dit bijzonder hoopvol. Als we samen terug in-tunen en zelf veranderen in kleine dingen, volgt het Grotere Geheel vanzelf mee.

Waarom is die natuur toch zo belangrijk?

We maken als mens deel uit van de natuur. We zijn zelf ook natuur. Zelfs énkel natuur. Door ons echter meer te gaan identificeren met de materiële welvaart die we rondom ons opbouwen, verliezen we de verbinding met de natuur. Nochtans is deze verbinding essentieel om een gezond evenwicht te behouden, zowel op fysiek, mentaal, energetisch als spiritueel vlak. Daar zijn voorbeelden en wetenschappelijke studies genoeg van. Positieve effecten van planten en zicht op groen in kantoren en ziekenhuizen, of bosbaden, natuurvakanties,... We kunnen niet zonder. Stressvermindering, versneld herstelproces, stimuleren van lichaamsbeweging, verbeterde sociale contacten zijn maar enkele van de positieve gevolgen. En uiteindelijk gaan we als vanzelf met meer respect om met onszelf, onze medemens en het ecosysteem waarin we leven!

En dat is net waar EcoTuning® over gaat: hoe zijn we verbonden met de natuur en dus met onszelf.

Hier vind je ook meer info over EcoTuning.

Pure natuur (waar de mens niet heeft ingegrepen) is uit zichzelf volledig in harmonie. In die natuur gaat deze harmonie in resonantie met onze eigen natuurlijke grondtoon en versterkt ons welbevinden en ons hele Zijn.

We voelen toch een merkbaar verschil als we een dagje buiten kunnen zijn. Of na een week onderdompeling in de natuur tijdens een opleiding of een vakantie (kamperen, trektocht, bergen…) is het effect overduidelijk. Je hebt meer energie, bent minder prikkelbaar, de stress is weggeëbd, hebt minder last van lichamelijke kwaaltjes… Je kan het leven weer aan.

 

Zou het niet mooi zijn mocht je dit weer volledig kunnen integreren in je leven van elke dag? Daartoe nemen we je graag mee de natuur in en je eigen natuur in! Voor de activiteiten die we organiseren gaan we vooral intuïtief te werk en we combineren oefeningen uit EcoTuning, yoga en natuurcoaching...

"The major problems in the world are the result
of the difference between how nature works
and the way people think"
Gregory Bateson
bottom of page