top of page
Image by Ankit Choudhary

Terra Rebus

Bij Terra Rebus werken we samen rond de thema's natuur en verbinding. Vooral EcoTuning is een centraal gegeven. We organiseren een waaier aan activiteiten om elkeen te ondersteunen op zijn of haar pad naar meer verbinding met de natuur en zo de nodige stappen te zetten naar meer harmonie met jezelf, met onze medemensen en uiteindelijk met het grotere geheel.

We doen dit onder de noemer Terra Rebus, omdat we het als onze missie zien om het raadsel van onze aarde samen met anderen te helpen ontsluieren en er samen van te genieten.

Wie zijn we?

Naast Boom, Vos, Bos en Bloem ondersteunen verschillende mensen, vooral EcoTuners, elk vanuit hun eigen talenten de trajecten die Terra Rebus aanbiedt. Indien van toepassing staat dit telkens vernoemd bij de desbetreffende activiteit.

Benoît

Van jongs af aan werd ik al aangetrokken door de natuur. Dit is nog steeds mijn leefwereld, hier voel ik me thuis, hier ben ik graag mee bezig en het geeft mij massa’s energie. 

Zoals de meesten onder ons ben ook ik steeds weer op zoek gegaan naar antwoorden op de kleine en grote vragen van het leven. Op dat levenspad heb ik het niet altijd even makkelijk gehad. Hooggevoeligheid, stempeltjes, stemmetjes in mijn hoofd en patronen die ik ontwikkelde... Steeds opnieuw kwamen er drempels op mijn pad. Drempels om me dingen bij te leren! Zowel de natuur als yoga hebben een steunende rol gespeeld op die hobbelige weg. Ze doen dat nog steeds.

 

Een intensieve en verdiepende opleiding als Ecotuner® in 2021 bracht weer heel wat teweeg op mijn zoektocht. Op dat moment maakte ik de keuze om het pad van de tuinarchitectuur wat te verleggen, om nog meer te kunnen doen voor het grotere geheel en de natuur in het bijzonder en vooral om nu ten volle mijn eigen pad te kunnen volgen ten dienste van ons allemaal. Deze opleiding rondde voor mij ook een leerfase af (tuinarchitect, natuurgids, bosbouw, permacultuur, yogadocent, natuurcoach, ecotuner…) en bevestigt mijn keuze om al deze kennis met anderen te delen.

 

Ik kijk ernaar uit om jou met je eigen natuur te ontmoeten en een stuk van ons pad samen te gaan.​

IMG-20220904-WA0007_edited.jpg

Roodborstje

Wel eens 'vriend van de tuinier' genoemd. Hij blijft in je buurt omdat je met al je tuinwerk zeker wel wat rupsen en regenwormen blootlegt die hij dan makkelijk kan vangen.

Hij is erg bezig met zijn territorium, verjaagt er alle andere roodborsten en daarmee zelfs ook al wat oranje/rood is en door zijn gebiedje komt. Ook kan hij daarom heftig tekeer gaan als hij zichzelf in een raam weerspiegeld ziet. Om diezelfde reden zijn de jongen nog niet gekleurd, dan worden ze tenminste niet weggejaagd door hun ouders als ze nog hulp nodig hebben.

Ook roodborstje is dikwijls mee op onze activiteiten!

WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (4).jpeg
WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (3).jpeg
bottom of page