top of page
Image by Ankit Choudhary

Terra Rebus

Bij Terra Rebus werken we samen rond de thema's natuur en verbinding. Vooral EcoTuning is een centraal gegeven. We organiseren een waaier aan activiteiten om elkeen te ondersteunen op zijn of haar pad naar meer verbinding met de natuur en zo de nodige stappen te zetten naar meer harmonie met jezelf, met onze medemensen en uiteindelijk met het grotere geheel.

We doen dit onder de noemer Terra Rebus, omdat we het als onze missie zien om het raadsel van onze aarde samen met anderen te helpen ontsluieren en er samen van te genieten.

Wie zijn we?

Naast Boom, Vos, Bos en Bloem ondersteunen verschillende mensen, vooral EcoTuners, elk vanuit hun eigen talenten de trajecten die Terra Rebus aanbiedt. Indien van toepassing staat dit telkens vernoemd bij de desbetreffende activiteit.

Benoît

Van jongs af aan werd ik al aangetrokken door de natuur. Dit is nog steeds mijn leefwereld, hier voel ik me thuis, hier ben ik graag mee bezig en het geeft mij massa’s energie. 

Zoals de meesten onder ons ben ook ik steeds weer op zoek gegaan naar antwoorden op de kleine en grote vragen van het leven. Op dat levenspad heb ik het niet altijd even makkelijk gehad. Hooggevoeligheid, stempeltjes, stemmetjes in mijn hoofd en patronen die ik ontwikkelde... Steeds opnieuw kwamen er drempels op mijn pad. Drempels om me dingen bij te leren! Zowel de natuur als yoga hebben een steunende rol gespeeld op die hobbelige weg. Ze doen dat nog steeds.

 

Een intensieve en verdiepende opleiding als Ecotuner® in 2021 bracht weer heel wat teweeg op mijn zoektocht. Op dat moment maakte ik de keuze om het pad van de tuinarchitectuur wat te verleggen, om nog meer te kunnen doen voor het grotere geheel en de natuur in het bijzonder en vooral om nu ten volle mijn eigen pad te kunnen volgen ten dienste van ons allemaal. Deze opleiding rondde voor mij ook een leerfase af (tuinarchitect, natuurgids, bosbouw, permacultuur, yogadocent, natuurcoach, ecotuner…) en bevestigt mijn keuze om al deze kennis met anderen te delen.

 

Ik kijk ernaar uit om jou met je eigen natuur te ontmoeten en een stuk van ons pad samen te gaan.​

IMG-20220904-WA0007_edited.jpg
Mijn project-1_edited.jpg

Katrien

Ik heb een prachtige herinnering aan een jonge versie van mezelf die onder een heerlijke zomerzon paardenbloembladeren plukt voor bij het middageten en daarbij alle gevoel voor tijd verloor. Een uitzonderlijke parel, want ik woonde in een dorp en kende natuur vooral van de zwaar bewerkte velden.

Wat me al van jongs af aan bezig houdt is de zoektocht naar zingeving in het leven en je goed voelen in je vel: waarom zijn we hier? Waar kan ik in geloven? Hoe kan ik groeien als mens?

Een sociaal beroep leek evident en ik werd opgeleid tot sociaal-cultureel werker. Het opende mijn blik op de wereld en onze samenleving nog wat verder en versterkte mijn rechtvaardigheidsgevoel: alle mensen zijn gelijkwaardig EN ik wil voor onze aarde zorgen! In het CGG groeide ik tot vormingswerker en mocht ik de eerste stappen zitten in het begeleiden van mensen naar inzicht en groei.

De zinzoeker in mezelf bleef op zijn honger zitten en ging weer op zoek. Ik zocht en vond de opleiding tot Ecotuner, die mijn steeds groeiende liefde voor Natuur verenigde met liefde voor Mens. Ook die zorg voor de mens, besloot ik anders aan te pakken, waarop ik ging werken bij een vzw met een meer hoopvolle visie op crisismomenten in het leven.

Zo werd 2021 een prachtig maar heftig jaar, waarop ik zelf op een crisis werd getrakteerd. Het bracht me bij een volgende leraar: een wijze yogi die me leert over energie, bewustZijn, het leven.

Bij Terra Rebus ben ik graag mezelf door het jaartraject 'Vijf Seizoenen' mee te begeleiden. Ik trek met veel liefde met jou de natuur in, er valt zoveel te ontdekken in en rond jou.

Je vindt mij ook op mijn website: www.talkyournature.be

Greet

Klankentemmer

Zangeres, klankcoach, verhalenvertelster, songwriter, sound-healer, klankyoga-docent, klankschaal fluisteraar…

Vanuit de vzw Polyfante verkende ik 13 jaar lang de kracht van klank met een divers publiek. De rode draad doorheen het aanbod is de zoektocht naar muzikaliteit en resonantie in elk van ons, in de natuur en in de verbindingen ertussen. Sinds kort zing en produce ik eigen muzikale projecten onder de naam ‘Johanna Blumm’.

Bij Terra Rabus ben ik graag mezelf door bij het jaartraject 'Vijf Seizoenen' te zorgen voor lekkere, gezonde en natuurlijke maaltijden tijdens de meerdaagsen. Ik verzorg ook een workshop waarbij  klankschalen een schakel zijn bij de resonantie tussen mens en natuur.

Polyfante – www.polyfante.be

Roodborstje

Wel eens 'vriend van de tuinier' genoemd. Hij blijft in je buurt omdat je met al je tuinwerk zeker wel wat rupsen en regenwormen blootlegt die hij dan makkelijk kan vangen.

Hij is erg bezig met zijn territorium, verjaagt er alle andere roodborsten en daarmee zelfs ook al wat oranje/rood is en door zijn gebiedje komt. Ook kan hij daarom heftig tekeer gaan als hij zichzelf in een raam weerspiegeld ziet. Om diezelfde reden zijn de jongen nog niet gekleurd, dan worden ze tenminste niet weggejaagd door hun ouders als ze nog hulp nodig hebben.

Ook roodborstje is dikwijls mee op onze activiteiten!

WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (4).jpeg
WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.21 (3).jpeg
bottom of page