WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.20 (2).jpeg

Dompeldag

IMG_20210509_152915.jpg
Ontspannen in de natuur

Een hele dag onderdompeling in de natuur. En dit op een andere manier dan we dit gewoon zijn. Even aanraken, voelen, proeven... Hoe is het om hier anders te Zijn?

Wat is een Dompeldag?

Deze dag geeft je een voorbeeld van wat EcoTuning kan zijn. Zoals bij de beoefening van yoga ga je na die ene dag nog niet alle effecten ervan ondervinden, die komen vooral meer piepen na regelmatige beoefening!

We gaan met een kleine, of iets grotere groep, zo'n zestal uren samen het bos of ander natuurplek in. Je neemt je eigen natuurlijke lunch en/of tussendoortjes, drinkbus, rugzakje en aangepaste kledij mee. Ook als er kans is op regen nemen we die regen mee op onze tocht... uiteraard.

Deze activiteit heeft een specifieke opbouw waarbij we stilstaan bij onze band met de natuur. We doen een aantal oefeningen om die relatie te observeren en al wat te verdiepen. We gaan voornamelijk al onze zintuigen gebruiken en door de aangepaste benadering gaan we via bewondering elk op ons eigen tempo naar verwondering.

Wat heb ik eraan?

Allereerst is dit een kennismaking met EcoTuning! Na één dag ga je natuurlijk niet dezelfde effecten ondervinden dan wanneer je een langere reeks volgt. Maar toch zal je een aantal ervaringen opdoen die zeker de moeite zijn. Je neemt uiteraard de voordelen mee van een dag in de natuur te zijn: ontspanning, effect op je immuunsysteem, verhoogde zuurstofcirculatie in je hele lichaam, goed voelen, verbondenheid met anderen,... Maar bovenop kan je genieten van meer energie, vrijgekomen aandacht, meer positieve gevoelens en een grotere verbondenheid met alles om je heen.

Volgende Dompeldag: Zondag 26 juni van 9:30 tot 16:30, Chartreuzenbos.

Voor prijzen neem je contact op met ons.

Goesting? Schrijf je in! Of contacteer ons als je nog vragen hebt.

"De levende natuur heeft geen spijt en maakt zich geen zorgen, maar reageert instinctief op het hier en nu. Het is een omgeving die uitnodigt tot contemplatie en meditatie"
S. Kaplan