top of page
WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.18.20 (2).jpeg

Dompelnamiddag

IMG_20210509_152915.jpg
Ontspannen in de natuur

Een halve dag onderdompeling in de natuur. En dit op een andere manier dan we dit gewoon zijn. Even aanraken, voelen, proeven... Hoe is het om hier te Zijn?

Wat is een Dompelnamiddag?

Deze namiddag geeft je een voorbeeld van wat EcoTuning kan zijn. Zoals bij de beoefening van yoga ga je na die ene namiddag nog niet alle effecten ondervinden, die komen vooral meer piepen na regelmatige beoefening!

We gaan met een kleine, of iets grotere groep, samen het bos of ander natuurplek in. Je neemt je eigen natuurlijk  tussendoortje, drinkbus, rugzakje en aangepaste kledij mee. Ook als er kans is op regen nemen we die regen mee op ons pad... uiteraard.

Deze activiteit heeft een specifieke opbouw waarbij we stilstaan bij onze band met de natuur. We doen een aantal oefeningen om die relatie te observeren en al wat te verdiepen. We gaan voornamelijk al onze zintuigen gebruiken en door de aangepaste benadering gaan we via bewondering elk op ons eigen tempo naar verwondering en beleving.

Wat heb ik eraan?

Allereerst is dit een kennismaking met EcoTuning!  Je zal een aantal ervaringen opdoen die zeker de moeite zijn. Je neemt uiteraard de voordelen mee van een dag in de natuur te zijn: ontspanning, effect op je immuunsysteem, verhoogde zuurstofcirculatie in je hele lichaam, goed voelen,... Maar bovenop kan je genieten van meer energie, vrijgekomen aandacht, meer positieve gevoelens en een grotere verbondenheid met jezelf en alles om je heen.

Praktisch

Voor de juiste data voor de volgende Dompelnamiddagen neem je best even contact op.

Voor deelname betaal je 35 euro. Neem contact met ons op als dit voor jou een probleem mocht zijn: dan betaal je naar wens en mogelijkheden! Je mag ook meer bijdragen zodat je iemand die het anders niet zou kunnen toch de mogelijkheid biedt deel te nemen. Alvast bedankt.

In een rugzakje neem je best een drinkbus, iets om op te zitten als het nat is en aangepaste kledij mee. Een boekje om ervaringen, inzichten en intenties te noteren kan handig zijn.

Goesting? Schrijf je in! Of contacteer ons als je nog vragen hebt.

"De levende natuur heeft geen spijt en maakt zich geen zorgen, maar reageert instinctief op het hier en nu. Het is een omgeving die uitnodigt tot contemplatie en meditatie"
S. Kaplan 
bottom of page